HAMİLELİKTE YAŞANAN MİDE BULANTILARI...BENCE BU ÖNERİLERİ DENEYİN

Merhaba,

Eminim ki hamilelik sürecini bulantısız atlatan çok az anne adayı vardır :( İkinci aydan beşinci aya kadar geçen süreci bu anlamda oldukça zor tamamlanmış biri olarak önerilerime kulak verin derim :)
Hepimizin bildiği krakerler,leblebiler,yataktan bir iki lokma yiyerek kalkma,mideyi boş bırakmamak gibi teknikler bende hiç işe yaramadı. Yaptığım araştırmalar ile kendi çözümümü oluşturdum ve bulantılar konusunda oldukça rahatladım. Özellikle de çalışan bir anne adayı iseniz; sizin için bu sürecin ne kadar zor geçtiğini inanın çok iyi anlarım.

 1 - İĞDE
Midedeki suyu alması ve tokluk hissi vermesi konusunda gerçekten çok başaralı bir meyve.Bulantının olacağını hissettiğinizde veya bulantı anında yiyeceğiniz birkaç adet iğde size çok iyi gelecektir.Hamileliğiniz boyunca çantanızdan eksik etmeyin derim.

İsterseniz bir de iğdenin faydalarına bakalım ;

  • Bu türün meyveleri vitamin ve mineral açısından çok zengindir. Özellikler A, C, E vitaminleri ve flavanoidler açısından değerli birer besin kaynağıdırlar.
  • Bir meyve için beklenmeyecek şekilde önemli yağ asitlerini barındırırlar.
  • Meyvesi karbonhidrat, protein, flavone, tanen ve müsilaj içerir.
  • Vücuda direnç katar, soğuk algınlığı ve grip gibi kronik kış hastalıklarına karşı koruyucudur.
  • Gastrit mide problemi olanların tüketmeleri tavsiye edilir. 2003 Yılında Ethnofarmakoloji Dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre iğdenin özünden elde edilebilecek iğde suyu antiülserojenik etkiye sahiptir. (mide ülserini yok etme özelliği)
  • Dalak ve mide için çok faydalıdır.

 2 - TAZE ZENCEFİL


Yine bulantı esnasında; baş parmağınız kadar dilimlenmiş zencefili,içine limon dilimleri katarak demleyin ve limon sıkarak için.Aynı şekilde bu karışımı su şişenize zencefil ve limon dilimleri koyarak aromalı su şeklinde gün boyunca da tüketebilirsiniz.

Bulantılarınızın azaldığı bir hamilelik dilerim :)



Yorumlar

Popüler Yayınlar