ŞEKERSİZ CHİA TOHUMLU ÇİLEK REÇELİ

Uzuuuun bir aradan sonra merhaba. Bir takım koşuşturmacalardan dolayı yazamadığım için özür dilerim. Ama bu uzun aranın tekrarı olmayacak söz :)

Şekere olan düşmanlığımı artık bilmeyen yoktur. Zararları o kadar fazla ki hayatımızdan çıkarmak için bir an bile tereddüt etmememiz gerekir. Şekerin, unun, buğdayın zararları derken benim yaşamım çok ayrı bir boyut kazandı diyebilirim. Bu boyut beraberinde sağlıklı tarifler keşfini getirdi. İyi ki de getirdi.

Malum yaz geliyor ve meyveler de tüm cazibesi ile tezgahlarda yerlerini almaya başladı. Reçel sezonu da inceden açıldı. Şimdi size öyle bir tarif vereceğim ki hem doyasıya çilek tadı alacaksınız, hem reçel lezzetini yakalayacaksınız hem de şekersiz olduğu için çekinmeden tüketebileceksiniz        (tabi her zaman olduğu gibi kaşıklar dolusu değil, tarif her ne olursa olsun oluşturduğu fruktoz sebebi ile meyvelere karşı her daim temkinli yaklaşmalıyız )

Gelelim tarife ;

SAĞLIKLI ÇİLEK REÇELİ





- 1.5 orta büyüklükte kase ile dondurulmuş çilek
- 1 çorba kaşığı chia tohumu
- 4-5 damla limon suyu

Çilekleri yıkayıp temizlendikten sonra donduruyoruz. Donmuş çilekleri tencereye alıp kısık ateşte kaynatıyoruz, tamamen yumuşayan çilekleri püre aparatı veya çatal yardımı ile eziyoruz, biraz soğumaya bırakıyoruz ve üzerine iki çorba kaşığı su, chia tohumu ve limon suyunu da ekleyip iyice karıştırıyoruz, soğuyana kadar yolunuz her mutfağa düştüğünde karıştırın ki chia tohumları birbirlerine yapışmasın ve jelleşme daha düzgün olsun. Tamamen soğuduktan sonra 1 gece buzdolabında bekletiyoruz ve reçelimiz sabaha hazır. Bu arada bu ölçü ile taze ve az miktar reçel çıkıyor ki bu miktar emin olun size 1-1.5 hafta tüketim için yeterli oluyor. Yaptığımız bu reçel buzdolabında yaklaşık 2 hafta muhafaza edilebiliyor. Yani tüketim süresi buzdolabında muhafaza etmek koşulu ile 2 hafta. Peki ekmek yemediğinizi düşünürsek bu reçeli nasıl tüketebiliriz ? Yoğurtlarınızın üzerine ekleyebilirsiz (parfe tadında bir lezzet oluyor), unsuz pankekleriniz ile sabah kahvaltıda yiyebilirsiz, akşam yemeğinden sonra 1-2 kaşık tatlı niyetine yiyebilirsiz, chia pudinginizi süsleyebilirsiniz ve en güzeli benim yaptığım gibi çocuğunuzun muhallebisine ekleyebilirsiz (1 tatlı kaşığı kadar) . Bu reçel ile hem çileğin vitaminlerine hem de omega-3 'e sağlıkla doyacaksınız. Hem de sadece 10 dakikanızı ayırarak :)

Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar