21 Şubat 2018 Çarşamba

PORTAKALLI ŞEKERSİZ MUHALLEBİ



Merhaba,

Yine hem kendiniz hem de çocuğunuz için sağlıklı bir tarifim var. O alışılagelmiş muhallebileri aratmayan karamelize portakal sosu ile eminim ki çok beğeneceksiniz.

MALZEMELER ( 3 kase için )

⭐ 2 su bardağı süt
⭐ 3 çorba kaşığı pirinç unu ( ben glutensiz pirinç unu kullandım )
⭐ 1 adet portakalın kabuğu
⭐ 1 tatlı kaşığı bal

SOSU İÇİN

⭐ 1 adet portakalın suyu
⭐ 1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı
⭐ 1 çorba kaşığı bal
⭐ suyunu sıktığınız portakalın parçacıkları

HAZIRLANIŞI

Öncelikle muhallebi için bal ve portakal kabuğu hariç tüm malzemeleri koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Koyulaşınca portakal kabuklarını ekleyip ocaktan alıyoruz ve balı ekleyip iyice karıştırıp kaselere bölüp soğutuyoruz. Mümkünse bir gece buz dolabında beklerse daha lezzetli oluyor.

Sos için de; hindistan cevizi yağını eritip iyice ısıtıyoruz, tüm malzemeleri ekleyip karemelize olana kadar pişiriyoruz. Sosumuz da soğuduktan sonra önceden soğuttuğumuz muhallebilerimizin üzerine döküyoruz.

Afiyet olsun ❤






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder