KEÇİBOYNUZU UNLU ŞEKERSİZ VE GLUTENSİZ KURABİYE



Merhaba,

Size oğlum Arden'in minik elleri ile bana yapım aşamasında büyük katkıda bulunduğu özellikle çocuklar için çok faydalı bir kurabiye tarifi veriyorum.

Öncelikle belirtmeliyim ki yapımı çok pratik ve zahmetsiz. Ve elbette şekersiz, buğday unu kullanmadığım için de glutensiz.

O halde buyrun başlayalım.

Malzemeler :

- 1 çay bardağı yaklaşık 15 dakika sıcak suda bekletilmiş kuru üzüm
- 1 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı hindistan cevizi unu
- 3 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı

Tüm malzemeleri kurabiye kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz ve minik toplar yapıp 170 C'de yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.Hepsi bu kadar :)




Peki neden keçiboynuzu ve hindistan cevizi unlarını kullandık ?

Keçiboynuzu, karbonhidrat, yağlar ve sodyum açısından zengindir. Aynı zamanda A ve C vitamini açısından da zengin sayılır. Selenyum, potasyum, magnezyum başta olmak üzere birçok mineral ve element içerir. İçerdiği element ve vitaminler yardımıyla sağlığa katkı sağlar. Özellikle hücre yenilemesi bebek gelişimine katkı sağlar. İçerdiği doğal şeker sayesinde şeker ilave edilmesi gereken birçok yere şeker yerine eklenebilir.


Hindistan cevizi unu ise bol lif kaynağıdır. Gluten içermez, şeker içermez, tok tutar, sindirim sistemini destekler.
Bugün birçok hazır mama ve bebek bisküvilerine "keçiboynuzu" eklenmeye çalışıldığını düşündüğümüzde bebek ve çocuklar için ne denli faydalı bir bitki olduğunu unutmamak gerek.
Bu kurabiyeleri dışarı çıkarken çantanızdan ayırmayın derim. Çocuğunuz dışarda atıştırmalık birşeyler istediğinde oldukça doyurucu ve sağlıklı bir alternatif. Şahsen biz bu kurabiyeleri sadece 1 günde bitirdik :) Arden kendi kavanozundan gidip gelip aldı ve tabi o yedikçe ben mutlu oldum.
O halde haydi mutfağa.




Yorumlar

Popüler Yayınlar