7 Aralık 2017 Perşembe

KARNABAHAR MANTISI

Heyyy glutensiz beslenenler burada mı😉 Glutenin zararlarını artık hepimiz biliyoruz diye düşünüyorum✌🏻 Peki canımız mantı istedi ne yapalım ? O zaman gelin bu nefis mantı tadında tarifi birlikte yapalım😋





Malzemeler
⭐️ 1 adet orta boy karnabahar
⭐️ 2 diş sarımsak
⭐️ Zeytinyağı

Yoğurt sosu için
⭐️  5 çorba kaşığı yoğurt
⭐️ 3 diş sarımsak 
⭐️ 1 çay kalığı kaya tuzu veya deniz tuzu

Salça sosu için
⭐️1,5 çorba kaşığı salça
⭐️ 1,5 çorba kaşığı tereyağ
⭐️ Tuz
⭐️ Karabiber
⭐️ Kırmızı biber

Karnabaharları çiçeklerinden ayırıp gelişi güzel küçük küçük doğruyoruz, zeytinyağında soteliyoruz ve sarımsakları küçük küçük kesip ilave ediyoruz ve güzelce pembeleşinceye kadar soteliyoruz. Yoğurt sosunu ve salça sosunu ilk sıcağı giden karnabaharın üzerine döküp servis ediyoruz, bu kadar kolay✌🏻 İnanın mantıyı aratmayacak lezzette ve mantıdan bin kat daha faydalı ve pratik bir yemek oluyor. 




Dilerseniz karnabaharın faydalarına da bir göz atalım :

📌 Karnabahar turpgiller ailesindendir
📌 İçerdiği sülfür bileşeni toksinleri nötralize eder ve bunun sonucunda da karaciğere inanılmaz fayda sağlar
📌 C ve K vitaminlerinden zengindir
📌 Bol miktarda sodyum ve potasyum içerir
📌 Kalsiyum,magnezyum ve bakır gibi mineraller içerir
📌 Bağışıklık sistemini korur ve güçlendirir
📌 Kalp sağlığını destekler
📌 İçerdiği A ve B vitamini ile gebelik döneminde bebeğin gelişiminde inanılmaz faydalıdır
📌 İçerdiği kalsiyum ile kemik sağlığını destekler ve korur.

Afiyet ve şifa olsun 🙏🏻

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder