DOMATES KURUSUNU OMLETİNİZDE DENEDİNİZ Mİ ?

Yumurta,sabah kahvaltısının olmazsa olmazıdır. Faydaları saymakla bitmez.Peki; sizi hem formda tutacak,hem de tok tutacak renkli bir tarife ne dersiniz ?

Domates kurulu omlet :)



Malzemeler :

- 4 adet sıcak suda bekletilmiş domates kurusu ( bu işlemi domates kurularının yumuşaması için omletinizi hazırlamadan yarım saat önce yapabilirsiniz )
- 2 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı beyaz peynir
- 2 tatlı kaşığı tereyağ

Sıcak suda yumuşattığınız domates kurularını küçük küpler halinde kesin,tavaya tereyağını koyun ve eritin,domatesleri yaklaşık 1 dakika tereyağında pişirin,tuz ile çırptığınız yumurtaları domateslerin üzerine karıştırmadan ekleyin,kısık ateşte yaklaşık 3 dakika pişirin ve ocaktan almaya yakın beyaz peyniri küçük parçalar halinde omletinizin üzerine serpin. ( omletinizi tek taraflı pişirin )

Bu tarifi vermişken neden domates kurusu kullandığımızı, domates kurusunun faydaları ile anlatmazsak olmaz diye düşünüyorum.

Öncelikle ; kuru meyveler,yaş meyvelerin içerdikleri  % 80-95 oranındaki suyun % 10-20 oranlarına düşürülmesi ile elde edilir.Bu kurutma işlemi sonrası,vitamin ve minerallerin korunduğu kuru meyveler,vücudu yüksek antioksidan potansiyelleri ile öncelikle serbest radikallere karşı koruyor.



Gelelim domates kurusunun faydalarına ; güneşte kurutulmuş domates C vitamini bakımından günlük ihtiyacın % 40 ını sağlıyor.Lif açısından çok zengindir.Bir fincan güneşte kurutulmuş domateste 8 gram karbonhidrat vardır.A ve C vitamini potasyum bakımından zengindir.C ve K vitaminleri,A,B1 ve B2 vitaminleri potasyum,kalsiyum,demir,folat ve mangenez içerir.Prostat,meme,kolon,akciğer ve pankreas kanserine karşı koruyucudur.Astım önleyicidir.Güneşte kurutulmuş domates besin değerini korur.Biraz zeytinyağı ile pişirildiğinde besin değeri artar.



Yorumlar

Popüler Yayınlar