8 Eylül 2017 Cuma

TEFF UNLU GLUTENSİZ VE ŞEKERSİZ PANKEK

Merhaba,
Buğday unu ile ilgili tutumumu ve nedenlerini artık bildiğinizi varsayıyorum. Bu nedenle buğday unu ile yapılan herşeye alternatif tarifler üretmeye çalışıyorum ki iyiki de çalışıyorum ☺️ çünkü ortaya çıkan tarifler hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı oluyor.



Gelelim bugünün kahvaltı 🥞 önerisine ve Teff Unlu Pankek tarifine:

Malzemeler

2 yumurta
2 su bardağı teff unu
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Pişirmek için tereyağı

Tüm malzemeleri güzelce çırpırıyoruz ve tereyağı ile ısıttığımız tavaya çorba kaşığı yardımı ile pankek hamurundan minik minik aldığı kadar döküyoruz,üzerleri göz göz olunca diğer taraflarını pişiriyoruz.İstediğimiz miktarda pankeki üst üste koyup üzerine bal ve fıstık ezmesi veya şekersiz marmelat gezdiriyoruz. Bu benim servis önerim tercih size kalmış 😉 Bu pankekler çocuklar için de oldukça keyifli bir kahvaltı oluyor.



Peki Teff nedir ve faydaları neler?

⭐️ Teff kestane tadında bir tohumdur
⭐️ Lif,kalsiyum,sodyum,demir ve magnezyum içeriği oldukça yüksektir
⭐️ Aminoasit örüntüsü çok kuvvetlidir ve bu da et tüketemeyenler için faydalı bir kaynaktır
⭐️ Antioksidan kapasitesi yüksektir,bu şekilde kansere karşı korur ve bağışıklık sistemini destekler
⭐️ Kompleks karbonhidrat içeriği hızlıca kana karışmadığı için insülin direncini bozmaz aksine dengeler
⭐️ Prebiyotik etkisi ile sindirim sistemine faydası vardır ve bağırsak florasını olumlu yönde etkiler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder