İNCİR UYUTMASI - İNCİR TATLISI

Hani canınız tatlı ister ama hani yemesem daha iyi olur "tatlı zararlıdır" dersiniz ya işte bu tatlı "yesem süper olur sıfır zarar" tarzından :)


Yine pek çok yazımda belirttiğim gibi bu tarif de hem sizin hem de çocuğunuz hatta ek gıdaya geçmiş bebeğiniz için mükemmel bir tatlı alternatifi.


Birincisi içinde kuru incir var ki bu bol lif, potasyum, magnezyum, sodyum, kalsiyum, demir, K ve C vitamini demek ; ikincisi şeker eklemiyoruz bu en güzel haber, üçüncüsü bol süt ve mayalama ile yapıyoruz bu da bağırsaklarımızdaki dost bakteriler için pek daha güzel haber demek :)


O halde buyrun tarife ;







MALZEMELER

3 Kişi için;

- 6 adet kuru incir
- 2.5 bardak süt
- Tarçın

YAPILIŞI

Öncelikle kuru incirleri küçük küçük doğrayıp yaklaşık 7-8 çorba kaşığı ılık süt ile blenderdan geçiriyoruz, bu karışımı tıpkı yoğurt mayalar gibi (yoğurt mayalama ısısındaki süt ) ile karıştırıyoruz ve kavanozu bez veya havlu ile sarıp yaklaşık 2.5-3 saat uyutuyoruz. Bu sürenin sonunda kavanozu 10-15 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz ( soğuk tercih ederseniz buzdolabında bekletme süresini daha uzun tutabilirsiniz ) . İncirin sütü mayalaması ile ortaya puding tadında bir tatlı çıkıyor veeee üzerini toz tarçın ile süslediğimizde tatlımız hazır. İnanın çok lezzetli ve doyurucu bir tatlı oluyor. Özellikle kabızlık sorununuz varsa incirin içerdiği lifler bu sorunu çözmenize destek sağlayacaktır. Bir not; ben incir sevmem diyorsanız neredeyse hiç incir tadı almıyorsunuz diyebilirim. Yine isteğinize göre ceviz veya fındık da ekleyebilirsiniz.



Yorumlar

Popüler Yayınlar