2 Ocak 2018 Salı

KETEN TOHUMU UNLU EKMEK

Merhaba,

Sanırım keten tohumunun faydalarını artık bilmeyen yoktur. İçerdiği omega-3 yağ asitleri her yaş için inanılmaz faydalı, özellikle menopoz dönemindeki kadınların osteoporoz hormonlarını düzeltmesinde etkin faydaları var.
Benim gibi gluten hassasiyetiniz varsa, çölyak ya da diyabet sorununuz varsa bu tarifi deneyin derim. Öyle ki lezzeti peynirli poğaça tadında hem siz hem çocuğunuz keyifle tüketebilirsiniz✌

Gelelim tarife ;


MALZEMELER

1 yumurta
3 çorba kaşığı un kıvamında öğütülmüş keten tohumu ( ben kahve öğütme makinesinde yapıyorum )
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 yarım çay kaşığı karbonat
1.5 çorba kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı öğütülmüş kaya tuzu
2 çorba kaşığı süt
4 çorba kaşığı tam yağlı beyaz peynir veya ezine peyniri

YAPILIŞI

Yumura, sirke, karbonat ve tuzu iyice çırpıyoruz ve kalan malzemeyi de ekleyip yağladığımız varsa yuvarlak kalıba yoksa muffin kalıplarına döküp üzerine keten tohumu ve susam serpip önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.

Çok kısa sürede ve az malzeme ile hazırlayabileceğiniz unsuz, glutensiz, katkı maddesiz , yumuşacık, poğaça tadında hem sağlıklı hem lezzetli ekmeğiniz hazır.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder