KAJU UNLU PANKEK - MİNİK TAVA KEKLERİ



Tamamen doğaçlama bir tarif ve yine lezzetli pankeklerim 🌝


Öncelikle ana malzeme olan çiğ kajudan bahsetmek istiyorum. Kaju Çin kökenli olarak bilinmektedir.Fasulye veya böbrek şeklinde olan kaju bazı kaynaklara göre Brezilya kökenlidir ve 16.yy'da Hindistan'a getirilmiştir.Yaygın olarak tatlılarda kullanılır ama çocukların çok sevdiği aperatif yiyecekler arasında yer alır. Gelelim faydalarına ;

⭐ İçinde bol miktarda antioksidanlar, mineraller ve vitaminler barındırır
⭐ C,E,K vitaminlerine ek olarak B6 ve B12 vitaminlerinden zengindir ve tiamin, niasin, folat, fosfor, potasyum, magnezyum, demir ve sodyum içerir
⭐ Kalp sağlığını destekler
⭐  Kolon kanserininden koruyan bakır açısından zengindir
⭐  Magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller içermesi ile kemik sağlığını destekler ve bu nedenle çocukların ve yaşlıların tüketimi önemlidir
⭐ Sindirim sistemi için faydalı asitler içerir

Bir not; her daim tüm çerezler için geçerli olan kuralımız burada da geçerli : " kajuyu çiğ olarak " tüketiyoruz.

Veee tarifimizin ana malzemesi olan kaju ununa gelecek olursam; yapımı çok kolay çiğ kajuları varsa kahve öğütücüde yoksa gücüne güvendiğimiz bir robotta un haline gelene kadar çekiyoruz
( ben kahve öğütücü kullanıyorum ).

Gelelim tarife;

MALZEMELER

🍀 1 yumurta
🍀 6 çorba kaşığı kaju unu
🍀 Vanilya esansı - 2 damla
🍀 Varsa elma konsantresi yoksa 1 tatlı kaşığından az bal
🍀1 çay kaşığının ucu ile kabartma tozu

Herzamanki gibi tüm malzemeyi iyice çırpıyoruz ve ben hindistan cevizi yağı kullanıyorum yoksa tereyağ ile azıcık yağladığımız tavaya çorba kaşığı ile koyup arkalı önlü pişiriyoruz 🥞

Üzerine bitter çikolata parçaları, hindistan cevizi, yanına fistık ezmesi, kaymak ve meyveler ile inanılmaz lezzetli ve hafif oluyor 🌝

O halde afiyet olsun✌







Yorumlar

Popüler Yayınlar