KURU FASULYE UNLU PİDE

Merhaba,

Malum Ramazan demek birçoğumuz için pide demek 😊 Yanına sıcacık çay, üstüne tereyağı bir de peynir Ohhh ne güzel değil mi 😍 ama bu lezzet benim gibi gluten alerjisi olanlar ve sağlıklı beslenenler için oldukça uzak ve şahsen hiç de eksikliğini aramıyorum hem de şimdi size vereceğim ramazan pidesini aratmayacak bir tarifim varken 👌



Hemen başlayalım ki iftara yetişsin 👍

MALZEMELER

🌟 1 adet yumurta
🌟 3 çorba kaşığı süt
🌟 3 çorba kaşığı şu
🌟 3-4 çorba kaşığı kuru fasulye unu  ( ben Kentin marka kullanıyorum )
🌟 1 çay kaşığı karbonat
🌟 isteğe göre varsa artan peynirlerinizden
🌟 çörek otu

HAZIRLANIŞI

Yumurta ve sütü iyice çırpıyoruz, sırası ile tüm malzemeyi ekleyip karıştırıyoruz, hamurun kıvamı ne çok akışkan ne de çok katı olacak ince yapılı bir muhallebi gibi olmalı. Tarif ettiğim kıvama göre un ve süt miktarını ayarlayabilirsiniz. Yapışmaz bir tavayı çok az tereyağı ile yağlayıp tamamını ısıtıyoruz ve hamurdan 1 çorba kaşığı şeklinde tavaya koyup  ( bir tava aynı anda yaklaşık 6 adet alabiliyor ) üzerleri göz göz olana kadar kısık ateşte pişiriyoruz ve diğer yüzlerini de pişirip ocaktan alıyoruz. Hamurun içine çörek otu eklemiştik aynı şekilde piştikten sonra üzerlerine de serpin inanın tam bir Ramazan pidesi tadı veriyor 👌 sonra mı ? Eee sonrası size kalmış ister tereyağı sürün ister peynir... Hatta isterseniz mevcut yemeğinizin yanında ekmek niyetine yiyin 😊



NOT : Kahvaltıda yenildiğinde inanılmaz tok tutuyor bu nedenle sahur için de ideal bir tarif😊

O halde afiyele Hayırlı İftarlar olsun

Yorumlar

Popüler Yayınlar