29 Ocak 2016 Cuma

BAKLAVA YUFKASINDAN KARAKÖY BÖREĞİ

Merhaba,

Eminim ki şöyle sıcacık,çıtır çıtır börek sevmeyen yoktur. Kaldı ki evde kendi ellerinizle yaptığınız börek hiçbir şeyle değişilmez şimdi sizlere öyle bir tarif vereceğim ki; o meşhur Karaköy böreği ile aynı lezzette ve bir o kadar da pratik.
O zaman haydi mutfağa☺️ 
Malzemeler
-1 paket baklavalık yufka
Sos için;
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
İç malzeme;
- Yarım kg kıyma
- 2 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için ; 
- Kalan sosun içine 1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı

Öncelikle iç harcı hazırlayalım.Tavaya sıvı yağ ve suyu koyup kıymaları da ekleyelim ve kavuralım ( suyu kıymaların topaklanmaması için koyuyoruz ),soğanları da ekleyelim ve ocaktan almaya yakın karabiber ve tuzu da ekleyip soğumaya bırakalım.Bir kaba sos için malzemeleri koyup karıştıralım,yufkaları açalım,4 'erli gruplar halinde ayıralım ( bir tanesi 3 yufkadan oluşan toplam 7 adet grup oluşuyor ) ,bir yufkayı serelim üzerine sos sürelim ( sararken dağılmaması için alt kata fazla sos dökmeyelim ),üzerine ikinci yufka ve sos,üçüncü yufka ve sos,dördüncü yufkayı da en üste koyalım ve bu kata sos sürmeden en kenara soğuttuğumuz iç harcı koyalım ve çok sıkmadan rulo yaparak saralım,U şeklini verelim ve yağlı kağıt koyulmuş veya yağlanmış tepsiye koyalım.Bu işlemi diğer yufkalar için de yapalım.Kalan sosu 1 yumurtanın sarısı ile çırpıp böreklerin üzerine sürelim.170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkınca çok kuru olmamaları için üzerlerine biraz su serpelim.Küçük dilimler halinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun☺️☕️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder